Kostnadseffektiva

Industriella Lösningar

MVD Inan iBend - Hydrauliska Kantpressar

MVD Inan har under 2019 släppt en ny generation kantpressar, ett komplett program maskiner upp till 8,1 meter och 2000 ton.


Kantpressarna har fått ett "facelift", man har utökat antalet grundmodeller från tre till fyra med en något striktare indelning, från ekonomisk version, till standardversion, till två mer avancerade versioner.

Man har ett eget program med bakre anslag, men fortsatt erbjuder man uppgradering till italienska Unimec, såväl som man jobbar nära hollandska WILA med verktyg och bomberingsutrustning. Man har ett flertal olika möjliga verktygskonfigurationer, man har 2 olika lasermätsystem. 

MVD Inan levereras standard med ESA styrsystem, men ofta uppgraderas de skandinaviska maskinerna till olika versioner av Delem eller Cybelec. Överhuvudtaget uppgraderas oftast alla maskiner mer och mindre efter kundernas önskemål.


MVD Inan innebär ett säkert val av en väl beprövad mycket prisvärd, robust och pålitlig kantpress

            Länk till MVD Inans egen hemsida

 

B-serie


Standard konfiguration

Högre nivå - men "ekonomisk kompaktnivå" på styrsystem med max 4+1 axlar

Levereras standard med X-axel och manuell WILA-bombering - vilka ofta uppgraderas till 2-axligt (X-R) bakre anslag samt motoriserad WILA-bombering.

A-serie


Enklare ekonomisk konfiguration

Lägre nivå på styrsystem oftast bara med enaxligt bakre anslag

Levereras standard utan bombering 

C-serie


Avancerad konfiguration

Hög nivå på styrsystem, Större gap - högsta nivå på ingående komponenter

Levereras standard med X+R bakre anslagsaxlar och manuell WILA-bombering - vilka ofta uppgraderas till fler bakre anslagsaxlar (ofta Unimec) samt motoriserad WILA-bombering.

D-serie


Avancerad konfiguration och heavy Duty utförande upp till 8,1 meter och 2000 ton

Hög nivå på styrsystem, Ytterligare större gap, främre stödarmar på kulskruv - högsta nivå på ingående komponenter.

Levereras standard med motoriserad WILA-bombering - X+R bakre anslagsaxlar vilka ofta uppgraderas ytterligare (ofta Unimec).

Presentationsfilmer MVD Inan Kantpressar


Allmän film                                                           Laser Check

AP Front Support                                                Robot - Verktygsbyte / Maskinbetjäning

Tandem

Sedan 2011 har vi egen erfarenhet (i egna specialmaskiner tillverkade i dotterbolag) ifrån närmare 20-talet MVD A-series kantpressar (några lablade som Uzma) som levererats i olika förenklade specialapplikationer, i storlekar mellan 2100-4100mm / 40 - 135ton. Några även med utrustade med större hydraulmotor/pump för snabbare gång i helautomatapplikationer.

Flera av maskinerna går i tvåskift - i stort sett alla jobbar under kraftig snedbelastning (pga applikationerna) med upp till ett par slag i minuten och belastas i genomsnitt med halva sin nominella presskraft, men kan också vara fullkraft vid vissa tillfällen.


Likaså har omfattande specialanpassningar gjorts, i våra fall - pressbord sänkts från standard 860mm till 795mm, gap ökats från 465mm till 565mm - verktygsfästen modifierats - bakre anslag plockats bort för genomgående transportbanor - hydraulmotor ersatts med betydligt större för 25mm/s i presshastighet (mot standard 10mm/s).

Pressar har kopplats ihop sinnrikt för både individuell som parallell gång från gemensam manöverpanel. Maskinerna har anpassats till i olika ljusboms och ljusridåkonfigurationer och integrerats i övergripande säkerhetssystem - med mera...


Sedan 2015 är vi agenter för MVD Inan och har därefter sålt ett flertal standard kantpressar (och gradsaxar till svenska marknaden - bland annat har vi demomaskiner hemma i vår anläggning.

Vi är mycket nöjda med den kvalitet som såväl som den teknisk tillmötesgående som MVD Inan visat genom åren. Länk för exempel på våra specialapplikationer